Ce este o barca ponton ?

O barca ponton este un dispozitiv format din doua sau mai multe tuburi conectate de o platforma, cu o flotabilitate foarte mare, ce permite plutirea si manevrarea cu usurinta. Acest model de barca se foloseste de pontoane pentru a oferi atat performante sporite in transportarea greutatilor , o manevrabilitate sporita dar si montarea unor motoare puternice pentru o deplasare rapida prin apa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Catamaran Houseboat Platform
Pontoon Logs At Great Prices  3

Scurta istorie

Prima barca ponton a fost inventata de un fermier american din Richmond in anul 1952. El a folosit o platforma de lemn impreuna cu doua tuburi.Multe persoane au adoptat aceasta metoda de transport deoarece era fiabila, usor de construit si se putea transporta o greutate foarte mare pe distante mici.

Untitled
Untitled2
748 1600

In momentul in care Domnul Weeres a vazut inventia, acesta a crezut ca este o idee foarte buna de marketing si a inceput sa produca barci pontoon. Aceasta piata s-a lansat in momentul in care Domnul Weeres a inceput sa comercializeze primul sau model de barca ponton numit „Empress”. Totusi, dupa anumite documente istorice ale Turciei, prima barca ponton a fost prima data folosita in primul razboi mondial de catre armata turca.

Pe masura ce popularitatea barcilor ponton a crescut, un numar semnificativ de antreprenori veneau cu idei pentru imbunatatirea lor. Cererea barcilor ponton crescand, multe companii de renume au decis sa se alature “miscarii”. Fiecare imbunatarie adusa de producatori faceau diferenta intre noul si vechiul model. De la o simpla ambarcatiune plutitoare, la un vas unic, innovator si luxos, evolutia barcilor pontoon a mers din punct forte in punct forte.

748 1600
Untitled
Untitled2
Untitled3

Astazi, barca pontoon este folosita ca o platforma cu ajutorul careia te poti bucura de vara, poti pescui sau poti petrece ore in sir relaxandu-te impreuna cu prietenii si familia. Barcile ponton sunt acum disponibile intr-o varietate de modele – de la un model simplu, la unul trendy sau luxos. Aceste minuni ale lumii moderne se pot chiar deplasa cu 60 mp/h pe apa deschisa, fapt ce le fac utile si din punct de vedere practic, ajutand in afaceri la transportarea marfurilor sau la transportul de pasageri. Detinerea unei barci ponton aduce avantaje si din punct de vedere financiar, achizitionarea unei astfel de barci asigurand independenta la costuri reduse.